Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mariol

|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 17:28 Temat postu: Upomnienia, ich powody... |
|
|
Upominam gdy dyskusja zmieni tok tematu.
Wyjaśnię dlaczego to robię.
1. Szacunek dla założyciela, wchodząc w dany wątek pamiętajmy tytuł i o czym chciał autor.
2. Porządek. Co by to było jakby w bibliotece panował rozgardiasz w ułożeniu książek
2.a) nie ma problemu w odszukiwaniu informacji;
2.b) również opcja "Szukaj" działa prawidłowo.
Zawsze daję link (jako drogowskaz) gdzie(jakże cenne) Wasze informacje powinny się znaleźć. _________________ Z każdym dobrym człowiekiem, który zamieszkuje Ziemię, wschodzi Słońce.
Jestem za dnia Słońcem, w nocy zaś Gwiazdą.
Ostatnio zmieniony przez Mariol dnia Pią Wrz 17, 2010 15:53, w całości zmieniany 6 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 17:28 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
witch

|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 18:14 Temat postu: |
|
|
Jakie niezadowolenie?
Ja w domu lubię kiedy każdy odkłada rzeczy tam gdzie ich miejsce.Wtedy jest czysto i łatwo wszystko znaleźć. Ta zasada ma szersze zastosowanie. Na forum też się sprawdza, a więc szanowni niezadowoleni proponuję przemyśleć i się dostosować do reguł tego forum dla komfortu uczestników i nowych osób, które dobrze byłoby przyjąć w czystym, nie zagraconym salonie. _________________

We wszystkim jest magia... |
|
Powrót do góry |
|
 |
konkretna

|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 21:16 Temat postu: |
|
|
Czasami dyskusja idzie mimochodem.Postaram się dostosowac i sorry. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mariol

|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 21:25 Temat postu: |
|
|
nie zrozumiałaś
wyjaśniam dlaczego interweniuję _________________ Z każdym dobrym człowiekiem, który zamieszkuje Ziemię, wschodzi Słońce.
Jestem za dnia Słońcem, w nocy zaś Gwiazdą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
konkretna

|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 21:53 Temat postu: |
|
|
Jesli ktos ma jakies zale ,to niech popatrzy na siebie.Bo moze się okazać ,ze inne osoby mogą na jej temat tez cos powiedziec.Takie jest moje zdanie.Mariolu skoro doszły cie słuchy to wyslij ten wątek tej osobie.Czasami warto jest pomysleć zanim sie napisze oskarzenia i na forum wyciagnie urazy.Osoba ta z pewnością ma duze mniemanie o sobie, oby tylko ten tron nie był papierowy. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mariol

|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 22:00 Temat postu: |
|
|
domyślam się jak innych wqurzam upomnieniami, ale tylko tak zachowamy ład
nie jest to dla mnie przyjemne (upominanie)
róbcie tak abym nie musiała, a satysfakcja będzie obustronna _________________ Z każdym dobrym człowiekiem, który zamieszkuje Ziemię, wschodzi Słońce.
Jestem za dnia Słońcem, w nocy zaś Gwiazdą.
Ostatnio zmieniony przez Mariol dnia Sro Wrz 24, 2008 11:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
marwika Gość
|
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 09:15 Temat postu: |
|
|
Też uważam ,że dla zachowania porządku powinniśmy się wszyscy trzymać tematów. Jednak czasami z toku rozmowy wynika to małe "zboczenie" z tematu głównego.
Rzadko chyba zdarzają sie posty całkowicie oderwane od danego wątku. Też zdarzyło mi się parę razy odstępstwo.
Jednak ja bardziej skłaniam sie ku wypowiedzi Konkretnej.
Podsumowanie:
Mariolka, jako Admin ma prawo pilnować porządku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mariol

|
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 09:19 Temat postu: |
|
|
pewnie, że się zdarzy, ale moje upomnienia nie są złośliwe _________________ Z każdym dobrym człowiekiem, który zamieszkuje Ziemię, wschodzi Słońce.
|
Powrót do góry |
|
 |
marwika Gość
|
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 09:22 Temat postu: |
|
|
Ależ nie mówimy o żadnej złośliwości. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mariol

|
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 09:25 Temat postu: |
|
|
no nie Wszyscy..., ale nie chcę o tym rozprawiać _________________ Z każdym dobrym człowiekiem, który zamieszkuje Ziemię, wschodzi Słońce.
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomasz

|
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 10:59 Temat postu: |
|
|
Czytając wczoraj ten post odniosłem wrażenie, jakby on był echem czyichś wypowiedzi z innego forum. Może wydaje mi się tak tylko. Sprawa zachowania dyscypliny na każdym forum jest problemem codziennym. Przejmowanie "cudzych" wątków jest nagminne. Bardzo łatwo jest w trakcie dyskusji zejść na inny temat.Tematów jest bardzo dużo, postów jeszcze więcej i jeśli nie jest się na bieżąco można się pogubić; (szczególnie, gdy wątki poruszają podobne problemy).
Zgadzam się, że dobrze jest, jak ktoś dba o utrzymanie ogólnie przyjętych zasad. Ludzka natura ma jednak to do siebie, że nikt nie lubi być upominany. Zdarza się wtedy, że ktoś daje upust swoim emocjom na innym forum lub chociażby na pw. Unika wtedy niezręcznych sytuacji na forum, na którym zwrócono mu uwagę. (Sprawę osobistych złośliwości i niesnasek pomijam).
to tak z grubsza _________________ Czasem, dopiero gdy leżymy dostrzegamy niebo... |
|
Powrót do góry |
|
 |
konkretna

|
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 20:21 Temat postu: |
|
|
Staram się trzymac tematu,ale często-gęsto odbiegam w zalezności od toku dyskusji.Podobnie jest u innych bywalców.Pewnie mam zboczony charakter,bo najczęściej obrywam.Nie uwierzycie,ale nie przejmuje się tym .Sorry Mariola, trafiła Ci się taka niesubordynowana sztuka jak ja. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mariol

|
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 20:26 Temat postu: |
|
|
najważniejsze by się nie irytować _________________ Z każdym dobrym człowiekiem, który zamieszkuje Ziemię, wschodzi Słońce.
|
Powrót do góry |
|
 |
konkretna

|
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 20:48 Temat postu: |
|
|
Oj tak Mariolu......nie irytuj się   _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mariol

|
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 20:49 Temat postu: |
|
|
nawzajem _________________ Z każdym dobrym człowiekiem, który zamieszkuje Ziemię, wschodzi Słońce.
|
Powrót do góry |
|
 |
Mariol

|
Wysłany: Wto Lip 21, 2009 21:03 Temat postu: |
|
|
Yeees
"Nasi użytkownicy napisali 57149 wiadomości."
Teraz można się przekonać, że moje upominanie nie poszło w las
Opcja: "Szukaj" działa suuuper _________________ Z każdym dobrym człowiekiem, który zamieszkuje Ziemię, wschodzi Słońce.
|
Powrót do góry |
|
 |
Mariol

|
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 04:48 Temat postu: Re: Upomnienia, ich powody... |
|
|
Mariol napisał: | Upominam gdy dyskusja zmieni tok tematu.
Wyjaśnię dlaczego to robię.
1. Szacunek dla założyciela, wchodząc w dany wątek pamiętajmy tytuł i o czym chciał autor.
2. Porządek. Co by to było jakby w bibliotece panował rozgardiasz w ułożeniu książek
2.a) nie ma problemu w odszukiwaniu informacji;
2.b) również opcja "Szukaj" działa prawidłowo.
Zawsze daję lnk (jako drogowskaz) gdzie(jakże cenne) Wasze informacje powinny się znaleźć. |
Kochani, sorki, ale muuuszę...
Ktoś coś napisze w nieodpowiednim wątku, kolejna osoba ciąąągnie daaalej i robi się, co
Bałagan na Forum
http://maclisc.phorum.pl/viewtopic.php?t=719
Nie potraficie cytować
Jest na Forum wątek do nauki przeznaczony
http://maclisc.phorum.pl/viewtopic.php?t=142 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 04:48 Temat postu: |